Dag 4 en 5 drijvende markt, river kwai erawanwatervallen en Birma spoorlij
15 juli 2014 - River Kwai Floatel, Thailand

Om 6.45 uur bij hotel in Bangkok opgehaald. We zijn als eerste naar de drijvende markt gereden, Damnoen Saduak. Hier zijn we met een longtailboot naar toe gevaren. Wat een beleving. De locals proberen hier hun producten te verkopen en tevens kun je er eten krijgen dat aan boord wordt klaargemaakt. Dit varieert van gebakken banaan, rijstgerechten, noedelsoep en nog veel meer. Ziet er niet allemaal even smakelijk uit. Wij hebben alleen de gebakken banaan geprobeerd, vind ik in Nederland lekkerder van de Chinees. Er zijn hier heel wat winkeltjes gevestigd en er komen hier ook heel veel toeristen. Na de koffie zijn we doorgereden naar een plaatselijke pottenbakkerij. Hier ga je 100 jaar terug in de tijd. Met de hand en een kleine schep wordt de klei uit de grond gehaald en door dit te mengen met water en paar dagen laten liggen wordt dit op de juiste smeuïgheid van klei gebracht. Daarna wordt de klei in ronde stukken gesneden en kan de pottenbakker beginnen met potten maken. Deze persoon zit uren achter elkaar in een enorme hitte te werken. Ongelofelijk. Elke pot ziet er precies hetzelfde uit. Er kunnen evt schilderingen of verdikkingen op worden gemaakt bv. een draak of slang. Daarna gaan deze potten in een enorme oven. Sven en Lynn hebben het ook geprobeerd zag er makkelijker uit dan het was. Na deze sauna zijn we doorgereden naar de Khao Bin grotten. Zelfs in deze grotten was het bloedheet met 100% vochtigheid. De lunch was hier ook overheerlijk. Rijst met zoetzure kip, gehakt en kip gemaakt in een aardewerk pot. Heerlijk. Weer verder gereden naar Kanchanaburi. Hier zijn we met een longtailboot naar ons fotoatelier gebracht. Op bamboevlotten gebouwde bungalows midden in de jungle. Het is een eenvoudige accomodatie met koude douche en toilet. Geen electra, maar olielampen. Nog lekker gezwommen in de River Kwai met reddingsvest je lekker met de stroom laten meesleuren en op het eind weer uit de rivier klimmen. Verder lekker in de hangmat gelegen en 's avonds weer een Thais diner. Het smaakte heerlijk weten alleen niet wat we gegeten hebben in het donker. Sven en Lynn waren hier minder happy bij het eten er vlogen allerlei beesten in de lucht die af en toe in het eten en drinken belanden. 'S avonds gaan kijken bij de Mon dansen begeleid door muziek. Waren helaas de enige kijkers. Stelde ook niks voor. Lekker geslapen in ons bedje en 's morgens weer om 7 uur op. Voor het ontbijt kwam er naast het restaurant een olifant zich wassen en eten halen. Alle afval van fruit heeft de 45 jarige olifant opgegeten. Compleet in de achertuin van onze bungalow. Na het ontbijt terug gevaren naar het taxibusje en doorgereden naar de Erawan watervallen. Deze watervallen bestaat uit 7 levels die je zelf omhoog kan lopen. Ongeveer 1 uur omhoog lopen. Op elk level kun je evt zwemmen, tenminste als je niet bang bent voor de hele grote vissen. Het was heel benauwd en we hebben heel wat afgezweet. Ben je blij als je even kan zwemmen. Na de lunch die overigens weer heerlijk smaakte zijn we met de trein over de Birma spoorlijn gereden. De trein had anderhalf uur vertraging. Ondertussen op een terrasje wat gedronken. Vanuit de trein hele mooie uitzichten. Daarna doorgereden naar ons hotel Mida resort. Lekker gezwommen in het heerlijke zwembad. Dit waren 2 geweldige dagen met onze fantastische gids Anne en privechauffeur. Voordeel hiervan is je hoeft nergens te wachten. Gids en chauffeur bellen elkaar onderling zodat je gelijk weer aansluiting hebt naar het volgende onderdeel van de reis. We hebben al wat tropische buien gehad, maar we hebben er nog niet doorheen gehoeven. Tot nu toe viel de regen op momenten dat we er weinig last van hebben. Het is hier daardoor ontzettend groen en mooie natuur. We gaan eens kijken of we onze magen kunnen vullen. Groetjes van ons allemaal xxx

Het klinkt ontzettend leuk wat jullie allemaal zien en doen. Sommige ervaringen klinken ons bekend in de oren! Heel veel plezier nog en nog veel mooie ervaringen!!
Groetjes,
Alex en Alma
Geniet maar van alles om jullie heen.
Groetjes oet bung.
saskia