Dag 23: Bangkok
2 maart 2025 - Bangkok, Thailand
Goedemorgen,
Vanmorgen even een besefmomentje. Hadden we allebei last van. Het is nu echt onze voorlaatste dag hier. Azië hebben we echt in ons hart gesloten en we zijn dankbaar dat we dat samen mogen beleven.
Ik werd wakker vanochtend en dacht dat het rond 6 uur was. Ik ging naar de wc en toen bleek het alweer 8.30 uur te zijn. Dit is echt mijn uiterste tijd van opstaan. Zoals altijd ben ik de eerste die gewassen en gestreken is en daarna volgt David altijd. Lekker uitgebreid ontbeten. Wel weer wennen aan een drukke eetzaal. We hebben altijd kleine hotelletjes en daar zaten we vaak alleen te ontbijten. Wel een super mooi uitzicht op de 14de verdieping. Na het ontbijt hebben we nog 2 uurtjes de tijd voordat we gaan fietsen vanmiddag in Bangkok. We hadden geen zin in tempels. Dan nog maar lekker naar het zwembad. Gelukkig zijn er twee bedjes vrij in de schaduw en het zwembad hebben we bijna voor ons tweeën.
Om 13 uur richting het bureau van Co van Kessel gewandeld. Was 20 minuten wandelen. We waren de eerste. Uiteindelijk bestond het groepje uit 11 personen en twee gidsen. In Chinatown rondgefietst, waar de lokale mensen wonen en hun eten kopen. Het was heel warm, maar met fietsen voelde je toch een klein briesje. Op een bloemenmarkt geweest. Hier maken ze de bloemstukjes die de Boeddhisten offeren bij een tempel. Een tempel bezocht en hier een bloem mogen offeren. Binnen zaten de monniken te bidden. Onderweg nog wat lokaal fruit mogen proeven en bananenchips met paprikapoeder. Was ook erg lekker. Met het veerpont de rivier overgestoken en om 17 uur waren we weer terug bij Co van Kessel. Was een geslaagde toer. Onderweg naar het hotel nog een sticky rice gegeten en we wilden nog 50 euro omzetten, maar het briefje werd niet geaccepteerd er stond op geschreven. Straks maar een ander briefje proberen. Ze zijn daar heel streng in hier. Briefje mag ook niet beschadigd zijn. Nu even afkoelen op de kamer, douchen en dan gaan we kijken waar we de laatste avond gaan eten.
De taxi alvast besteld voor morgenavond. We worden om 19 uur opgehaald. Om 22.50 uur gaat onze vlucht via Istanbul.
Vanavond gaan eten waar ze allemaal seafood hebben. Ik wilde graag vis eten. David ging alleen accoord wanneer ze iets hadden zonder vis. Een heerlijk krokant gebakken vis met chilisaus, was een beetje pittig maar wel super lekker. David had noedels, maar toch met garnalen. Als toetje heeft hij toch nog maar een sticky rice meegenomen. Hij wilde dit op de rooftop opeten, maar dit mocht helaas niet. Ze hebben het in bewaring gezet, kan hij het dalijk op de kamer opeten.
En dan gaan we deze dag ook weer afsluiten. Wat hebben we hier toch een mooi uitzicht over Bangkok 's avonds met al die verlichte hoge gebouwen.
Sawadee Kha
Marian van Eck:2 maart 2025Weer een super mooie en leuke dag.